Έλεγχοι Επιπέδου Οργάνωσης και Λειτουργίας του Λογιστηρίου

Οι Προληπτικοί μας Έλεγχοι αναδεικνύουν λάθη που κρύβονται καλά και εμφανίζονται στους Φορολογικούς Ελέγχους ή όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν

Το Λογιστήριο θεωρείται η καρδιά της επιχείρησης. Είτε λοιπόν υπάρχουν σημάδια δυσλειτουργίας είτε όχι, επιβάλλεται ένας τακτικός προληπτικός Έλεγχος. Και έχει αποδειχτεί, ότι σχεδόν πάντα κατά τους Ελέγχους αυτούς αναδεικνύονται αδυναμίες και προκύπτουν λάθη – μικρά ή μεγάλα -, που είναι κρυμμένα καλά μες στις πτυχές της καθημερινότητας και της ροής των εργασιών, ακόμα και μες στην οικονομική επάρκεια των επιχειρήσεων.

Και εμφανίζονται στους Φορολογικούς Ελέγχους ή όταν οι συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων δυσκολεύουν – για οικονομικούς ή διοικητικούς λόγους -, αλλά που είναι δύσκολο πια ν’ αποκατασταθούν, επιφέροντας  τις  όποιες συνέπειές τους.

Είναι εμφανές, ότι οι Έλεγχοι αυτοί ωφελούν πολλαπλά τις επιχειρήσεις και προσφέρουν πολύ περισσότερα από το κόστος διενέργειάς τους.

Ο Έλεγχοι Επιπέδου Οργάνωσης και Λειτουργίας του Λογιστηρίου γίνονται σύμφωνα με τα Ελεγκτικά Πρότυπα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΨΑΡΙΑΝΟΥ, τα οποία είναι θεμελιωμένα πάνω στις διαχρονικές και επιστημονικές Αρχές Λειτουργίας των Επιχειρήσεων, αλλά και στη βαθιά γνώση και μεγάλη εμπειρία των Στελεχών του σε Φορολογικά, Λογιστικά και Διαχειριστικά θέματα, και αποσκοπούν στη διαπίστωση των συστηματικών αδυναμιών, μα και των περιστασιακών Λογιστικών και Φορολογικών λαθών και την έγκαιρη διόρθωσή τους.

Οι Έλεγχοι Επιπέδου Οργάνωσης και Λειτουργίας του Λογιστηρίου περιλαμβάνουν τον έλεγχο:
  • Εφαρμογής των Φορολογικών, Εργατικών – Ασφαλιστικών και Εμπορικών Νόμων, καθώς και των Λογιστικών και Διαχειριστικών Αρχών και των Ελληνικών και Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.
  • Επάρκειας και Αξιοποίησης των Συστημάτων Πληροφορικής.
  • Του βαθμού και της συχνότητας Πληροφόρησης της Διοίκησης, μέσω της εξαγωγής και ανάλυσης των Οικονομικών Αποτελεσμάτων και Δεικτών, καθώς και των λοιπών Πληροφοριακών Στοιχείων.
  • Της σχέσης Αμοιβής – Κόστους του αντικειμένου εργασιών των Εργαζομένων, καθώς της Κατανομής των Εργασιών του.

Κάντε τώρα ένα "τσεκ απ" στην καρδιά της Επιχείρησης σας
το Λογιστήριο
και απαλλαγείτε από τα Φορολογικά Προβλήματα

error: Content is protected !!
Scroll to Top