Υπηρεσίες Ιδρύσεων, Μετατροπών και Συγχωνεύσεων Επιχειρήσεων

Οι σχετικές Φορολογικές Διατάξεις και οι Μελέτες Σκοπιμότητας καθορίζουν τους Μετασχηματισμούς των επιχειρήσεων
Οι Υπηρεσίες στους τομείς των Ιδρύσεων, Μετατροπών και Συγχωνεύσεων Επιχειρήσεων είναι οι εξής:

Μελέτη

Η Μελέτη αναφέρεται στη συλλογή και ανάλυση των Στοιχείων, προκειμένου να διαπιστωθεί η Σκοπιμότητα της Ίδρυσης, της Μετατροπής ή της Συγχώνευσης και να επιλεγεί ο κατάλληλος Τύπος του Νομικού Προσώπου. Στην περίπτωση των Μετατροπών και Συγχωνεύσεων επιχειρήσεων, πρέπει να μελετηθούν οι συγκεκριμένες Φορολογικές Διατάξεις που τις διέπουν, οι οποίες θα καθορίσουν τον τρόπο και τις διαδικασίες Μετατροπής ή Συγχώνευσης, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό Οικονομικό και Λειτουργικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, εξετάζονται οι Οικογενειακές και Οικονομικές Σχέσεις των Εταίρων, η Εταιρική Σχέση και Συνεργασία τους, τα Οφέλη της Σύμπραξης αυτής, καθώς και η Εταιρική και Διοικητική Διάρθρωση του Νομικού Προσώπου, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη, ομαλή και μακρόχρονη Λειτουργία του.

Ίδρυση Νέας Εταιρίας

Η Μορφή της Νέας Εταιρίας εξαρτάται από το αποτέλεσμα της Μελέτης, και οι Υπηρεσίες είναι οι εξής:
  • Σύνταξη του Καταστατικού.
  • Σύσταση της Εταιρίας από τη Νομική Υπηρεσία μας, μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, και λήψη Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) .

Μετατροπή ή Συγχώνευση Επιχειρήσεων

Οι Υπηρεσίες στη Μετατροπή ή Συγχώνευση Επιχειρήσεων είναι οι εξής:
  • Μελέτη για τη Μετατροπή ή τη Συγχώνευση των επιχειρήσεων, όπως προαναφέρεται.
  • Κλείσιμο Ισολογισμών των υπό Συγχώνευση ή Μετατροπή Επιχειρήσεων και Υποβολή τους για Έγκριση στις αρμόδιες Αρχές – εφόσον απαιτείται από τις σχετικές Διατάξεις του Νόμου -.
  • Παρακολούθηση των διαδικασιών Εκτίμησης των Περιουσιακών Στοιχείων – εφόσον απαιτείται από τις σχετικές Διατάξεις του Νόμου – και Έλεγχο της σχετικής Έκθεσης, καθώς και της Έγκρισης του Ισολογισμού Μετασχηματισμού.
  • Σύνταξη του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και του Καταστατικού από τη Νομική Υπηρεσία της Εταιρίας μας.
  • Σύσταση του Νομικού Προσώπου με την Υποβολή των απαιτούμενων Δικαιολογητικών στις αρμόδιες Αρχές για έγκριση και λήψη Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (εάν συστήνεται νέα Εταιρία).
  • Λογιστικές Εγγραφές Κλεισίματος Ισολογισμών και Σύνταξή τους στα Βιβλία των Συγχωνευομένων ή Μετατρεπομένων Επιχειρήσεων και Λογιστικές Εγγραφές Ανοίγματος Ισολογισμού και Σύνταξής του  στα Βιβλία της εκ Συγχωνεύσεως ή Μετατροπής προερχόμενης Εταιρίας ή  Ενσωμάτωσης των Στοιχείων της Απορροφόμενης Εταιρίας στα Βιβλία της Απορροφώσας.
error: Content is protected !!
Scroll to Top