Εξαγωγή και Ανάλυση Οικονομικών Αποτελεσμάτων, Δεικτών και λοιπών Στοιχείων

Η έγκαιρη και σωστή Πληροφόρηση αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους παράγοντες της αποτελεσματικής Διοίκησης και της λήψης των σωστών αποφάσεων

Η έγκαιρη και σωστή πληροφόρηση αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους παράγοντες της αποτελεσματικής Διοίκησης, αφού χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία δεν είναι δυνατόν να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Όμως, προϋπόθεση της τακτικής εξαγωγής και ανάλυσης των Οικονομικών Αποτελεσμάτων, των Δεικτών και των άλλων Στοιχείων, αποτελεί η κατάλληλη Οργανωτική Δομή του Λογιστηρίου, ώστε αυτό να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της επιχείρησης.

Αν και είναι αυτονόητη η χρησιμότητα των Οικονομικών Στοιχείων για τη σωστή Διοίκηση, αυτά αποκτούν μεγαλύτερη αξία και γίνονται περισσότερο διαφωτιστικά, αν αναλυθούν επαρκώς και εξαχθούν τα χρήσιμα συμπεράσματα. Αυτό, όμως, απαιτεί τις γνώσεις και την εμπειρία ειδικών Οικονομικών Συμβούλων, που θα εντοπίσουν την αλήθεια πίσω από τους αριθμούς και θα αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα ή τις μεγάλες ευκαιρίες και, συγχρόνως, θα προτείνουν τις ενδεδειγμένες λύσεις και ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων ή την αξιοποίηση των ευκαιριών.

Ο ακριβής προσδιορισμός της Καθαρής Θέσης και της Οικονομικής Κατάστασης της επιχείρησης, η εξαγωγή και η ανάλυση των Οικονομικών Αποτελεσμάτων και Δεικτών, σε σύγκριση και συσχετισμό με τα Προϋπολογιστικά και Απολογιστικά Αποτελέσματα και Δείκτες των προηγούμενων χρονικών περιόδων, καθώς και οι συνοδευτικές Εκθέσεις που περιλαμβάνουν τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις επί των Οικονομικών Στοιχείων, συνιστούν την πυξίδα που θα δείξει τη σωστή κατεύθυνση.

Η έλλειψη των απαραίτητων Οικονομικών Στοιχείων και Αποτελεσμάτων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία, αφού υπάρχει αδυναμία εντοπισμού των λαθών – που προκύπτουν διαρκώς και είναι σύμφυτα με την ύπαρξη των επιχειρήσεων – και, κατ’ επέκταση, λήψης των επιβαλλόμενων μέτρων για την αντιμετώπισή τους.

Στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΑΡΙΑΝΟΥ εργάζονται οι κορυφαίοι Οικονομικοί Σύμβουλοι, που μπορούν να Οργανώσουν τις Υπηρεσίες του Λογιστηρίου, ώστε να εξάγονται έγκαιρα και σωστά τα Οικονομικά Αποτελέσματα, οι σχετικοί Δείκτες και τα λοιπά Στοιχεία. Και, επιπλέον, να αναλύουν τα Οικονομικά Δεδομένα και να συνεργάζονται με τις Διοικήσεις, ώστε, βάσει των Στοιχείων και των επισημάνσεων πάνω σ’ αυτά, να ενεργούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Οι Υπηρεσίες Εξαγωγής και Ανάλυσης Οικονομικών Αποτελεσμάτων, Δεικτών και λοιπών Στοιχείων περιλαμβάνουν:

  • Τον καθορισμό των Οικονομικών Καταστάσεων, Δεικτών και Στοιχείων που θα εξάγονται και θα παραδίδονται στη Διοίκηση.
  • Την εκπαίδευση του Προσωπικού, ώστε να κατανοήσει τη χρησιμότητα και τον τρόπο εξαγωγής τους.
  • Την Αξιοποίηση ή υπόδειξη Αγοράς και Εφαρμογής των κατάλληλων Συστημάτων Πληροφορικής, προκειμένου τα Στοιχεία αυτά να εξάγονται αυτόματα, βάσει των υποδείξεων και των παραμέτρων που θα απαιτηθούν, στο συγκεκριμένο χρόνο.
  • Την Έκθεση με την ανάλυση, τις επισημάνσεις και τις τυχόν παρατηρήσεις επί των Οικονομικών Καταστάσεων, Δεικτών και Στοιχείων.
  • Τη Μελέτη και την Πρόταση Διόρθωσης Λαθών που θα προκύπτουν από αυτά.
error: Content is protected !!
Scroll to Top