Επιχειρησιακός και Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης επιχειρήσεων

Οι Σύμβουλοι Ανάπτυξης του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΨΑΡΙΑΝΟΥ μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην Αναδιοργάνωση και την Ανάπτυξη των επιχειρήσεων, μέσω ενός Επιχειρησιακού και Στρατηγικού Σχεδιασμού
H Ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι ένα κρίσιμο και πολυδιάστατο θέμα, αφού αφορά σε αρκετούς τομείς και πεδία άσκησης της επιχειρηματικότητας και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Το εσωτερικό και διεθνές Οικονομικό περιβάλλον, η Οργανωτική Δομή και Λειτουργία, καθώς και η Διοικητική και Οικονομική επάρκεια των οικονομικών οντοτήτων, παίζουν τεράστιο ρόλο στην ομαλή Λειτουργία και την Αναπτυξιακή τους προοπτική.

Απόδειξη της διαφορετικής Αποτελεσματικότητας των Διοικήσεων, είναι η διαφοροποίηση της ανάπτυξης ομοειδών επιχειρήσεων μέσα στις ίδιες οικονομικές συνθήκες. Η Ανάπτυξη ποτέ δεν είναι τυχαία. Αντίθετα, πηγάζει από την ικανότητα της Διοίκησης να παίρνει σωστές και γρήγορες αποφάσεις και να ενεργεί σχεδιασμένα και μεθοδικά. Ο διαρκής Μετασχηματισμός μιας επιχείρησης – που επιβάλλεται στις σύγχρονες συνθήκες – και η διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την υλοποίησή του, η βελτίωση της Λειτουργίας και της Αποδοτικότητας, καθώς και η αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες της επιχειρηματικής εξέλιξης.

Μοχλός της Ανάπτυξης είναι ο Επιχειρησιακός και Στρατηγικός Σχεδιασμός, ώστε να επισημανθούν και να διορθωθούν οι αδυναμίες των επιχειρήσεων και, παράλληλα, να ενισχυθούν και να αξιοποιηθούν τα δυνατά τους σημεία, που, τις περισσότερες φορές, κρύβονται μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Και θεωρείται επιβεβλημένη η παρουσία ειδικών Συμβούλων Ανάπτυξης και η συνεργασία με αυτούς, προκειμένου να ενισχυθούν οι Διοικήσεις με τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους και να προχωρήσουν δυναμικά στις απαιτούμενες ενέργειες Αναδιοργάνωσης και Ανάπτυξης των οικονομικών οντοτήτων που εκπροσωπούν.

Στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΑΡΙΑΝΟΥ εργάζονται ικανοί Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που μπορούν να διαπιστώσουν την πραγματική Οικονομική και Λειτουργική κατάσταση των επιχειρήσεων και να συμβάλλουν στην Αναδιοργάνωση και την Ανάπτυξή τους, μέσω ενός Επιχειρησιακού και Στρατηγικού Σχεδιασμού σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι Υπηρεσίες για τον Επιχειρησιακό και Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης επιχειρήσεων περιλαμβάνουν:
  • Έλεγχο της Οργανωτικής και Λειτουργικής Δομής της επιχείρησης και ανάλυση των Διαδικασιών Εκτέλεσης των Εργασιών.
  • Αξιολόγηση του Ανθρώπινου Δυναμικού και διαπίστωση της Απόδοσης και του βαθμού Αξιοποίησής του.
  • Έλεγχο της Διαθέσιμης Τεχνολογίας και Μελέτη Αξιοποίησής της ή πρόταση Προμήθειας και Εγκατάστασης νέων Τεχνολογικών Συστημάτων.
  • Αξιολόγηση του Επιπέδου και των Σημείων των Εγκαταστάσεων της επιχείρησης.
  • Έλεγχο της Ποιότητας και του Ύψους των Αποθεμάτων, καθώς και των Συμβάσεων Προμηθειών τους.
  • Βελτίωση του Υπάρχοντος ή Πρόταση Νέου Οργανογράμματος.
  • Μελέτη και Ανάλυση των Συνθηκών της Αγοράς και του Ανταγωνιστικού Περιβάλλοντος του συγκεκριμένου κλάδου.
  • Εντοπισμό των Αδυναμιών και των Δυνατών Σημείων της επιχείρησης και Μελέτη λήψης των κατάλληλων μέτρων για την εξάλειψη των μειονεκτημάτων ή την ενίσχυση των πλεονεκτημάτων της.
  • Αξιολόγηση και Επιλογή των Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Στόχων της επιχείρησης και πρόβλεψη των Οικονομικών Αποτελεσμάτων.
  • Σχεδιασμό και Μελέτη του κατάλληλου μοντέλου Mάρκετινγκ.
  • Ανάλυση του προτεινόμενου νέου μοντέλου Στρατηγικού και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού ή των Βελτιώσεων και Τροποποιήσεων του ήδη Υπάρχοντος.
  • Χρηματοδότηση Υλοποίησης του Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Σχεδίου.
  • Λειτουργία Προϋπολογισμού, Οικονομικού και Ταμειακού Προγραμματισμού, βάσει των νέων αναπτυξιακών δεδομένων.
  • Κατάρτιση Δεικτών μέτρησης της προκύπτουσας Απόδοσης, βάσει του νέου Λειτουργικού Σχεδιασμού.
  • Σύστημα τακτικής Πληροφόρησης της Διοίκησης και των Στελεχών της επιχείρησης και Ανάλυσης της Πληροφορίας, για τη λήψη των σωστών Αποφάσεων.
error: Content is protected !!
Scroll to Top