Οργάνωση και Λειτουργία του Λογιστηρίου

Η Οργάνωση του λογιστηρίου συμβάλλει δυναμικά στη καλή οργάνωση και την λειτουργία ολόκληρης επιχείρησης

Η Οργάνωση του Λογιστηρίου συμβάλλει δυναμικά στην καλή Οργάνωση ολόκληρης της επιχείρησης, αφού όλες οι οικονομικές συναλλαγές καταλήγουν και καταγράφονται σ’ αυτό. Ο βαθμός λειτουργίας της Αποθήκης και των Πωλήσεων, των Πληροφοριακών, Διαχειριστικών και Ελεγκτικών Συστημάτων, καθώς και της Επιλογής, Εκπαίδευσης και Αξιολόγησης του Προσωπικού, θα φανούν στο Λογιστήριο.

Σωστές αποφάσεις, χωρίς οργανωμένο Λογιστήριο, δεν υπάρχουν, αφού η ακριβής και άμεση Πληροφόρηση προέρχεται από αυτό. Ο Ταμειακός Προγραμματισμός και ο Προϋπολογισμός, η Εξαγωγή και Ανάλυση των Οικονομικών Αποτελεσμάτων και Δεικτών, η Τήρηση των Λογιστικών και Διαχειριστικών Αρχών και των Ελληνικών και Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, καθώς και η ορθή Εφαρμογή, Ερμηνεία και Αξιοποίηση των Νόμων που διέπουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, επηρεάζουν άμεσα τις οικονομικές οντότητες και αποτελούν τις προϋποθέσεις των καλών οικονομικών εξελίξεων. Δικαίως, λοιπόν, αποκαλούν το Λογιστήριο «Μάτι» και «Καρδιά» της επιχείρησης.

Ένα καλά οργανωμένο Λογιστήριο πρέπει να ακολουθεί ευθείς δρόμους και αυτοματοποιημένους τρόπους Διεκπεραίωσης των Εργασιών, καθώς και Εξαγωγής των Οικονομικών Στοιχείων. Η αποδοτική Λειτουργία του απαιτεί σωστές Διαδικασίες Εκτέλεσης των Εργασιών, αλλά και άρτια Τεχνολογική Υποστήριξη, ώστε να παράγεται το επιθυμητό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρόνο και με το λιγότερο κόστος.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΑΡΙΑΝΟΥ, μετά από βαθιά γνώση και μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα Φορολογίας, Οργάνωσης και Λειτουργίας των Επιχειρήσεων, και ειδικά των Λογιστηρίων, έχει το επαγγελματικό υπόβαθρο και τους ειδικούς Συνεργάτες που μπορούν να αναλάβουν με επιτυχία τη σύγχρονη Οργάνωση και Λειτουργία του Λογιστηρίου.

Οι Υπηρεσίες Οργάνωσης και Λειτουργίας του Λογιστηρίου περιλαμβάνουν:
  • Μελέτη και Εφαρμογή των Ελληνικών και Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και ανάπτυξη των Λογαριασμών σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης.
  • Ανάλυση και Μελέτη των Λογιστικών Διαδικασιών για την Αυτοματοποίηση και την καλύτερη Διεκπεραίωση των Εργασιών.
  • Έλεγχο Ποιότητας και Εφαρμογής του Συστήματος Πληροφορικής και Μελέτη Αξιοποίησής του ή Πρόταση Νέου, εάν απαιτείται.
  • Αξιολόγηση Προσωπικού ή Επιλογή νέου και Ανάθεση Αρμοδιοτήτων.
  • Οργάνωση Συστήματος Ελέγχου των Λογιστικών και Διαχειριστικών Εργασιών, καθώς και της Εμπορικής και Οικονομικής Διαχείρισης.
  • Οργάνωση Υπηρεσιών για τη Σύνταξη και τον Έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων, την Εξαγωγή περιοδικών Οικονομικών Αποτελεσμάτων και Στοιχείων, καθώς και Οικονομικών Δεικτών.
  • Οργάνωση Υπηρεσιών για τη Σύνταξη και Λειτουργία του Ταμειακού Προγραμματισμού (Cash Flow) και του Οικονομικού Προϋπολογισμού  (Budget).

Αναλαμβάνουμε
με Επιτυχία
την Οργάνωση και
την Επίβλεψη του Λογιστηρίου σας
και την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
Υψηλού Επιπέδου

error: Content is protected !!
Scroll to Top